S/Y Thaleia

Lokikirja

Purjehdusohjeita

EtusivulleLAS PALMAS marraskuu 2012

Thaleia on seissyt Las Palmasin marinassa jo toista viikkoa, tosin ei ihan rauhassa. Veneellä on käynyt turvatarkastaja, rikitarkastaja ja vielä Admiralin vakuutustarkastaja. Ja vielä ainakin isopurjeen korjaaja sekä Raymarinen huoltomiehet, nämä tulevat huomenna uudelleen. Plotterin ja ST70-mittarien ongelmat taitavat ratketa, lisävarmuutta voi löytyä myös autopilottiin. Saa nyt nähdä.

Noista tarkastajista turvatarkastaja tulee uudelleen, kunhan veneen ARC-miehistö on tullut ja saanut viimeisetkin turva-asiat kuntoon. Esimerkiksi alkuperäisessä sinetöidyssä laatikossa olleet veneen hätäraketit olivat kaikki märkiä ja märän vaahtomuovipehmusteen seassa. Ovat nyt kuivamassa, mutta tuskin niistä enää hätäraketeiksi on. Se ARC:n vaatimus rakettien vedenpitävästä kotelosta on ehkä ihan paikallaan. Muutenkin turvatarkastaja kyseli tarkkaan turvalaitteiden käytön hallinnasta, onneksi hätäohjainta oli kokeiltu Gibraltar - Kanaria välillä, kuva. Hyvällä säällä tuon kanssa tulee toimeen, mutta voi olla totinen paikka kovalla kelillä.

Viralliset avajaiset tai oikeastaan tervetulojuhla oli perjantaina. Ohjelmassa oli puhetta, musiikkia, tanssijoita ja taikuri, joka ainakin ipanapurjehtijoita (joita on yllättävän paljon) kiinnosti eniten. Tänään sunnuntaina oli avajaisparaati, jossa lipun kantotyyli oli vapaa. Puheitten (mm. Jimmy Cornell puhui) jälkeen nostettiin liput salkoon.

Muutenkin veneellä on ollut kiireen tuntua, uusi ankkurivinssi (sitä hajonnutta vahvempi saman merkkinen) on hankittu ja jo tullut, odottaa vielä asennusta. Lisäksi pieniä korjauksia, parannuksia ja täydennyksiä varustukseen on paljon.

Päivittäin ARC:lla on jokin juhlan tapainen, ainakin SunDowner venekerhon pihalla jos ei muuta. Myös toisen paikallisen venekerhon tilat ovat käytössä, päivällä luentoja (hyviä, varustelusta, säästä yms) ja illalla hienot tilat uima-altaineen, kuntosaleineen ja tietysti pari baaria sekä ravintola ovat ARC-purjehtijoiden käytössä. Thaleian miehistö on jo noita testannutkin allasta myöten.

Aivan marinan ulkopuolella on Kanarian vilkkain satama, jossa käy päivittäin isoja risteilijöitä, kuten kuvan Queen Mary II. Sen alkuperäisen Queen Maryn I luokan hytin kylppäri on hauska, 4 hanaa 2x merivesi ja 2x makea vesi, lisäksi 2 soittokelloa, toinen nais- ja toinen miespalvelijaa varten. Olisi mukava tietää, onkohan tuo uusi Mary II yhtä hyvin varusteltu.

Maanantaina tulee veneelle sen ARC-miehistön pääosa, Miki vähän myöhemmin. Tullee aika kiireinen viikko muonahankintojen, luentojen tms. ja varustelun lopputöiden kanssa, eiköhän silti SunDownereille ehditä.

Antti