S/Y Thaleia

Lokikirja

Purjehdusohjeita

EtusivullePaluumatka Karibialta

Matkan edistymistä kartalla voi seurata täältä.

Ennen Atlantille lähtöä vene nostettiin Guadeloupella telakalle pohjan keväthuoltoa varten, puhdistus, kerros epoksia ja antifouling sekä uudet sinkit. Guadeloupella korjattiin myös peräsimen kiinnitysta, klappia oli aika paljon. Sama juttu potkuriakselin kanssa, peräpään kumitiiviste oli osin murentunut ja vielä paikallaan oleva osa lähinnä kuivan pien tapaista. Moottorin pään kumitiiviste vaihdettiin samalla, olisi meidän vuosittaisilla ajotunneilla pitänyt vaihtaa 1-2 v. välein. Tärinä moottorilla ajaessa poistui ja moottorin äänikin on nyt paljon pehmeämpi.

Ensimmäinen yli yön purjehdus oli Antigualle, jossa asennettiin uudet purjeet, tuntuvat hyviltä. Pikkuyllätys oli keulan furlexin putkien liitokset, useampi pala oli irrallaan ruuvit kateissa ja muutama furlexin putken pätkä pääsi nousemaan ylös purjetta asennettaessa. Taas lähtö viivästyi päivällä, mutta ei hätää, Nelsonin vanha sotasatama English Harbour on viihtyisä paikka.

Pe 12.4.

Ollaan edelleen English Harbourissa, odotellaan vielä rikikaveria. Isopurjeen Harkenin kiskosta ylhäältä puuttuu pari ruuvia ja genoan foilien jatkoksista muutama on irti. Oman varaston sopivat ruuvit on jo käytetty. Uusi isopurje tuntuu istuvan hyvin. Genoasta ei vielä täyttä varmuutta. Asennus eilen epäonnistui, kun huomattiin foilin yläosan nousevan mukana.
Nuo edellä mainitut ovat viivästäneet lähtöä, eiköhän se tänään iltapäivällä lopulta onnistu. Ajatuksena on nyt yrittää Bermudan itäpuolelta sen tasolle ja sieltä suoraan Azoreille.

To 18.4.

Nyt matkaa on tehty Antigualta 5 vrk, pari viimeistä päivää turhan pohjoiseen, kun tuuli tulee suoraan Azoreilta. Kai se joskus vaihtaa suuntaansa. Juuri äsken lakkasi puhaltamasta ja nyt ajellaan koneella kohti Azoreita. Konetta on tähän saakka ajamiseen käytetty vain 7-8 h ja hiukan myös akkujen lataamiseen. Muita veneitä ei juuri näy. Antigualta samaan aikaan lähti 2 isoa venettä (97 ja 103 ft), häipyivät Bermudan suuntaan meidän keulasta vasemmalle. Eilen aika lähellä samaan suuntaan purjehti katamaran, mutta pari solmua meitä hitaampana se katosi pian jonnekin horisonttiin meidän perän taa.

Muuta kadonnutta:
Harryn paita- ja kalsaripyykki. Vinkki avomeripurjehtijoille: Kun pyykkiä huuhtoo meressä naruun pujotettuna, pelkkä solmu narun päässä ei riitä.
Thaleian aiempien matkapurjehdusten tapaan nytkin ruokahuolto on ollut mahtavan hyvä ja muutenkin kaikki sujuu mukavasti.

Antti