S/Y Thaleia

Lokikirja

Purjehdusohjeita

EtusivulleARC 2012

1.12.2012

Joulukuu jo. Ei uskoisi, aurinkoinen ja lämmin päivä, pilvetön taivas. Kaikilla T-paita ja shortsit. Paitsi yhdellä kun on juuri nyt veneen uimatasolla merivesipesulla (vesi +24,8 C).

Avattiin joulukalenterin 1. luukku. Arveltiin sieltä tulevan pupu, orava tai tonttu. Sieltä tuli joulukranssi! Kiitokset kalenterista partiolippukunta Oravanmarjoille.

Yöllä ja nytkin tuuli on ollut 10-12 m/s, mutta nousee aina välillä 15-17 m/s. Aalto ja maininki on melko reilua, Lari surfasi nopeusennätyksen 16,7 solmua, Peik 15,6 ja muilla vähemmän, minulla 12,9.

Yöt on edelleen ajeltu pienin purjein käsiohjauksella, kevytpurjeita on toistaiseksi käytetty vain kerran, enemmän niitä käytetäänkin varmaan matkan puolivälin toisella puolella.

Antti

 

Outo olo

Outo olo kun ei ole mitään korjaamista, sanoi kippari neljäntenä päivänä merellä. Ensimmäisten päivien vikalista on hoidettu. Herkimmin rikkoontuvat miinat on fiksattu, seuraava kategoria kypsyttelee itseään.

Merivesipesuun siirtyi tänään myös Harry. Kippari vielä ja Miki sinnittelevät 1,5 l makeavesisuihkukiintiöiden kanssa, toistaiseksi. Lounasvuorot lähtivät myös rullaamaan, kokin ja sous-chefin jälkeen ensimmäisenä vuorossa Miki. Ja tulosta syntyi. Harrykin tiskaa harvinaisen hyvin, ensikertalaiseksi. Sairaslistalla on nyt vuorostaan Lari, lievää kuumetta. Ensimmäiset vihannekset ovat kypsyneet heti syötävään tilaan; porkkanat ja tomaatit kaikista nopeimmin. Dinneriksi Peikiltä maukas chorizopasta. Nam.

Päivämatkat tähän mennessä 186-165-181-174 mailia, keskinopeus 7,35 solmua. Jennillä mennään ja paikatulla isolla jonka teippauksia vielä tänään säädettiin, näyttää kestävän mutta vähän pitää säästellä. Yö kolmosreivillä. Koillistuulta tänään 7 ja 17 ms välillä riippuen pienistä tuuli- ja saderintamista, vauhtia ~8 solmua. Aiotaan jatkaa lounaaseen muutama päivä, minkä jälkeen käännytään kohti St Luciaa Kap Verden leveysasteilla, tavoitteena ehtiä tyynen/sekavan ja epämääraisen sääalueen alta pois.

Timo