S/Y Thaleia

Lokikirja

Purjehdusohjeita

Etusivulle



ARC 2012

8.12.2012

Kalastusta 2

Kela kiinni telineeseen ja viehe ulos kello 14.08 check. Ei kalaa vaikka viehe jo viisi minuuttua ulkona, viehe vaihtoon check. Uusi viehe ulos ja sen unohtaminen check. Ja kuinka ollakaan, kalahan siihen nappasi. Miki huomasi siiman kiristävän kello 19.15, Lari voitti tietämiskilpailun koska oli tiennyt ensimmäisen kelloajan lähimmäksi.

Sadan metrin päässä Thaleian peräaallossa loikki vaalean metallinsininen kala, joka vahvistui lähietäisyydeltä doradoksi. Pituutta noin metri, painoa noin 5 kiloa. Kala kelattiin perälautaan, siimasta ilmaan ja kiduksiin puhallettiin Smirnoffia, ensin Chef ja sitten sous-chef. Siihen sammui, kala. Nuijanukutus ja fileoimaan, Harrylla kalamiehen otteet ja tarkkuus. Perkeet mereen, koska sieltä kalaa riittää vielä tulevillekin päiville. Fileet talteen jääkaappiin huomiseksi, mutta sushipaloja leikattiin limellä marinoituna saman tien illallisen alkupaloiksi. Soijaa ja wasabia oltiin toki hankittu El Corte Inglesistä mukaan. Taivaallista. Fileille pyydettiin paisto-ohjeet Tokiosta huomiselle illalliselle.

Chef